CD ja/nee?

Je bent artiest en je wilt je muziek opnemen en het liefst ook uitbrengen. Op deze website vind je hiervoor tips en adviezen. Maar nu gaat het erom om de juiste stappen te zetten. Eigenlijk komt het er op neer om met beperkte middelen zoveel mogelijk effect te behalen. En waar bestaat dat effect uit? Op hoge inkomsten uit cd verkoop moeten we niet rekenen. Meer en beter betaalde optredens is een realistischer doel.
Cd’s worden niet veel meer verkocht, dus zou je denken wat heeft het voor zin om die dan nog op de markt te brengen. Digitaal uitbrengen is een kleine moeite, zet de nummers op je site en je bent al klaar.
Toch is het soms wenselijk om toch je opnames ook op CD vast te leggen. Je hebt iets om in je handen te houden en om aan fans, vrienden en familie te laten zien.
Een CD is nog steeds het meest professionele visitekaartjes voor een artiest.┬áDat geldt zeker ook als je je opnames wil promoten. Stuur een setje mp3’s rond naar journalisten en je weet zeker dat je muziek niet de aandacht krijgt die het verdient. Die kans wordt veel groter als je een CD compleet met artwork en informatie rondstuurt.